این نامه‌ای که به دست شما رسیده اولین بار توسط یک فرد نیوزلندی که در خواب حضرت عیسی را دیده و به نوشتن نامه امر شده. بعد از آن، او این نامه را برای 7 نفر فرستاد و او پس از چند روز در یک بخت آزمایی مبلغ 100000$ برد ....

ویروس جدیدی به نامه سکتور صفر جدیدا در اینتر نت منتشر شده و يك e-mail‌ با عنوان greeting برای شما فرستاده و با باز کردن آن سکتور صفر شما نوشته شده و کل هارد شما فرمت می‌شود ....

مخابرات ایران جدیداً برای کاربرانی از یاهو e-mail فرستاده که با باز کردن آن یک key logger بر روی کامپیوتر شما نصب شده و تمامی گفته‌های شما را به آدرس ....

شما در زندگی روز مره با شایعه برخورد کرده‌اید این شایعه در اینتر نت hoax نام دارد.

در دنیای اینترنت این شایعه‌ها به دوصورت hoax و chain Letter وجود دارند. این شایعه‌ها برای هدف‌های خاصی نوشته می‌شوند. hoax ها تلاش می‌کنند که شما حتما آنها را خوانده وشما را ترقیب می‌کند تا آنرا برای بقیه ارسال کنید.

Hoax Picture

در این کار از روش‌های مختلف مهندسی اجتماعی استفاده می‌کنند. بیشتر آنها از شما برای کمک به کسی دعوت می‌کنند مثلا به شما می‌گویند چطوری شما به یک دختر کوچولو که سرطان دارد و در حال مرگ است کمک نمی‌کنید؟

یا شما را از یک ویروس بسیار خطرناک آگاه می‌کنند مثلا ویروسی جدیدًا منتشر شده که با باز کردن آن مادر برد شما خواهد سوخت! البته من قبول دارم بی اعتنایی به آنها سخته ولی غیر ممکن نیست وقتی بدانید چه ماهیتی دارد.

Chain letter ها هم تا حدی شبیه hoax‌ها هستند ولی از روشی دیگر برای متقاعد کردن شما برای forward کردن شما استفاده می‌کنند. Chain Letter ها مانند آن e-mail اولشان (اولین بار که نوشته شده) شما را محترمانه دعوت به فرستادن آن برای دوستان خود می‌کند .این نامه‌ها معمولا شما را برای پولدار شدن دعوت می‌کند و یا می‌گوید که سرویسی در حال پولی شدن است و اگر این نامه را برای N نفر بفرستید شما مستثنی می‌شوید یا برای فرستادن آن کمی چاشنی ترس را همراه آن می‌آمورد مثلا ویروسی که مانیتور را می‌سوزاند!

 

Hoax Picture هدف آنها چیست ؟

بیشتر آنها برای ایجاد ترافیک در یک mail server درست می‌شود نامه‌هایی که در آن از شما خواسته شده آنرا برای 10 نفر از دوستان خود forward کنید یا همان پیغام را برای آنها Pm کنید .عده‌ای دیگر به منظور زیاد کردن باز دید کننده سایت خود نوشته می‌شوند یعنی به همراه خود لینکی می‌دهند.عده‌ای برای ضرر زدن به شما این کار را می‌کنند مثلا می‌گویند اگر فلان فایل در سیستم شما وجود داشت آن یک ویروس است و آنرا (در عین اینکه یکی از فایهای حیاتی سیستم شما است) از بین ببرید و یا بعضی از آنها قصد گرفتن پول را از شما دارند که یک شماره حساب با آن می‌باشد.

طریقه شناسایی این پیام‌ها :

اولین چیزی که باید به آن دقت کنید درخواست فرستادن این نامه به چند نفر از دوستانتان است. این به منزله پرچم قرمز رنگی است که با بلند کردن آن شما را از ماهیت خود آگاه می‌کند. در hoax‌ها همیشه دو چیز بارز است.

1) معمولا hoax ها برای اثبات واقعی بودن خود یک دلیل تخصصی ارائه می‌کنند و همچنین از کلماتی برای باور کردن شما ارئه می‌کنند. به مثال زیر توجه کنید:

"...if the program is not stopped, the computer's processor will be placed in an nth-complexity infinite binary loop which can severely damage the processor...".
براحتی و با کمی فکر می تواند فهمید که افتادن در حلقه بی‌نهایت همیشه در پروسسور برای انجام فعالیت خود لازم است پس نمی‌تواند یک حلقه به آن صدمه بزند!

2) معمولا برای مهم جلوه دادن خود منبع خبر را یک شرکت یا فرد معروفی که همه انرا می‌شناسند معرفی می‌کنند. ولی لینکی که ان مطلب در آن است را نمی‌دهند. مثلا:
بنابه اعلان شرکت یاهو ....


Hoax Picture طریقه شناسایی chainletter‌ها به گونه‌ای دیگر است. اصولا آن‌ها از سه قسمت تشکیل شده‌اند.

1) hook : این قسمت در اصل عنوان نامه را تشکیل می‌دهد. همانطور که از نام ان پیداست به صورت یک قلاب عمل می‌کند تا شما را به خواندن کل نامه تشویق کند. hook ها معمولا با عناوینی گول زننده وجود دارد مثلا:
"تجارت بدون سرمایه" و"پولدار شدن در یک قدمی شما است" یا ...
بیشترین عناوین آنها خبر از پولدار شدن شما به آسانی می‌باشد. البته عناوین دیگری نیز برای آن‌ها به کار می‌روند مانند:
"خطر" "هشدارویروس خطرناک جدید" "دختر کوچکی در حال مرگ است" .که در واقع برای خواندن این نامه توسط شما بكار می‌رود.

2) Threat : که بدنه اصلی را تشکیل می‌دهد .وقتی شما اصطلاحاً به قلاب افتادید این قسمت برای هشدار به شما بکار می‌رود یعنی در صورتی که این نامه را پیش خود نگه دارید ممکن است به دردسر بیفتید یا ...
بعضی دیگر این را با خواهش و تمنا و با به بازی گرفتن احساسات انجام می‌دهند. و یا حتی در این قسمت می‌توانند با استفاده از اطلاعات تکنیکی شما را به انجام کاری وادار کنند.

3) Request : خب این قسمت با توجه به توضیحات گذشته معلوم است .در انتهای این نامه‌ها از شما می خواهند که انرا forward کنید.

نتیجه گیری: اگر نامه یا PM یا هر چیزی که تشخیص دادی یک hoax است به دست شما رسید .نه تنها آنرا forward نکنید بلکه سریعا آنرا پاک کنید. از هشدارهایی هم که به شما می‌دهد واهمه نداشته باشید . :wink: کافی است کمی بر روی آنها فکر کرده و یا به سایت‌های antivirus مراجعه کنید.

Hoax Picture

برای دیدن لیستی از Hoax های معروف به اينجا مراجعه کنید.

بدك نيست اينجا رو هم يه نگاهي بندازيد تا ببينيد كه بسياري از اخباري كه سر آن كلي هم با هم قيل و قاد داشته‌ايد چه منبعي داشته Batting Eyelashes

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Feed

comments : 0

ارسال یک نظر