محققان با آزمایش بر روی موشها دریافتند که مواد درون هسته انگور از ته نشین شدن پروتئین عامل آلزایمر جلوگیری کرده و می تواند در درمان و کنترل این بیماری نقشی موثر را ایفا کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس مطالعات جدید، هسته میوه انگور سرشار از ترکیباتی است که قادر به کاهش میزان فرسایش مغزی در دوران پیری خواهد شد.
متخصصان دانشگاه فلیندر در استرالیا، با آزمایش بر روی موشها دریافتند موشهایی که به مدت 6 ماه از هسته انگور تغذیه کرده اند، نسبت به موشهایی که از غذاهای عادی خود استفاده می کنند، دارای عملکرد شناختی بهتری هستند. به همین دلیل محققان بر این باورند که این دانه ها می توانند به عنوان درمانی ارزان قیمت برای کنترل بیماریهایی نظیر آلزایمر مورد استفاده قرار گیرند.
به گفته محققان عصاره این دانه ها می توان از ته نشین شدن پروتئینهای آمیلوئد، عامل اصلی بروز آلزایمر، در مغز جلوگیری کند. همچنین آزمایشها نشان می دهد که عصاره این دانه ها در کاهش 50 درصد از تاثیر بیماری جنون بر سلول های مغز نقش موثری دارد.
بر اساس گزارش تلگراف، محققان بر این باورند که استفاده از این دانه های طبیعی و مفید، می تواند برای افراد مسنی که ناچار به رعایت رژیمهای متفاوت غذایی هستند، مناسب بوده و افراد با قرار دادن این دانه ها در برنامه غذایی خود، از ابتلا به آلزایمر و یا کنترل این بیماری و دیگر بیماریهای مرتبط با مغز جلوگیری کنند.
دانشنامه آزاد ويكيپديا در مورد روغن هسته انگور ميگويد:
روغن هسته انگور چنان که از نامش بر میآید از روغنیاست که از هستهٔ انگور به دست میآید. این روغن فاقد سدیم و کلسترول بوده و میزان اسیدهای چرب غیر اشباع آن تا ۹۰ درصد می رسد. خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره انگور ۵۰ برابر بیشتر از ویتامین E و ۲۰ برابر بیشتر از ویتامین C است .
خواص درمانی و پزشکی:
اسید لینولنیک برای تولید هورمون هایی مثل پروستاگلاندین ضروری و در پیشگیری از لخته شدن خون در رگها و تورم شریان ها موثر است.
روغن هسته انگور به طور طبیعی فاقد کلسترول است به همین دلیل این روغن با پایین آوردن مصرف چربی اشباع شده خطر بیماریهای قلبی و دیگر مشکلات گردش خون را کاهش می دهد.
استفاده از روغن هسته انگور چه به عنوان چاشنی و چه در پخت و پز روش قابل توجهی برای کاهش چربی های اشباع شده در برنامه های غذایی است.
این روغن در حالی که خاصیت ازدیاد میزان کلسترول مفید یا اچ دی ال را دارد میزان کلسترول مضر یا ال دی ال و تری گلیسیرید (نمک های آلی حاصل از ترکیب گلیسیرین و اسیدهای چرب ) را کاهش می دهد.
خصوصیات روغن هسته انگور سبب می شود تا به میزان زیادی از عوارض قلبی و بخصوص از تصلب شرایین پیش گیری شود.
روغن هسته انگور به سبب خاصیت نرم کنندگی و نیز تطابق با لوسیون ها و کرمهای آرایشی به مقدار زیادی در تولید لوازم آرایش کاربرد دارد.