بر اساس گزارش یک سازمان مدافع حقوق مطبوعات، خبرنگاران آنلاین بیشتری نسبت به خبرنگاران سایر ابزارهای رسانهیی در سراسر جهان پشت میلههای زندان به سرمیبرند.
طبق گزارش سالانه کمیته پشتیبانی از خبرنگاران (CPJ) از شمار خبرنگاران زندانی، تا اول ماه دسامبر در مجموع 125 خبرنگار پشت میلههای زندان بودند که دو نفر کمتر از مدت مشابه در سال 2007 است.
بر اساس گزارش این سازمان واقع در نیویورک، 56 نفر از خبرنگاران زندانی خبرنگاران آنلاینی به شمار میروند که شامل وبلاگنویسان، خبرنگاران یا دبیران آنلاین هستند و برای نخستین بار شمار آنها از شمار خبرنگاران مکتوب زندانی فراتر رفته است.
خبرنگاران مکتوب، دبیران و عکاسان با 53 نفر، دومین گروه بزرگ خبرنگاران زندانی هستند و خبرنگاران رادیو و مستندسازان باقی این زندانیان را تشکیل میدهند.
طبق گزارش CPJ، برای دهمین سال پیاپی چین در زمینه زندانی کردن خبرنگاران در صدر قرار داشته و بهدنبال آن کشورهای کوبا، میانمار، اریتره و ازبکستان قرار دارند.
بنا بر آمار این سازمان، 24 نفر از 28 خبرنگار زندانی در چین بهعنوان خبرنگار آنلاین کار میکردند؛ کوبا 21 خبرنگار، میانمار 14 خبرنگار، اریتره 13 و ازبکستان شش خبرنگار را در بند کردهاند.
به گفته جوئل سیمون، مدیر اجرایی CPJ، ژورنالیسم آنلاین دورنمای رسانهیی و نحوه ارتباط با یکدیگر را تغییر داد اما قدرت و نفوذ نسل جدید خبرنگاران آنلاین توجه حکومتهای سرکوبگر در جهان را معطوف خود کرده و حملات آنها علیه این خبرنگاران را شتاب بخشیده است.
بر اساس گزارش این سازمان مدافع مطبوعات، 45 نفر از این عده خبرنگاران مستقلی بودند که به صورت آنلاین کار میکردند و هیچ منبع قانونی یا ارتباط سیاسی که ممکن است به آنها در به دست آوردن آزادیشان کمک کند ندارند.