دانشمندان و محققان اتحادیه اروپا اعلام کردند چنانچه جوانان و نوجوانان بیش از پنج ساعت در هفته با استفاده از دستگاه پخشکننده موسیقی و با صدای بلند به موسیقیهای مورد علاقه خود گوش بدهند، سطح شنوائی آنان بتدریج و در عرض پنج سال کاهش یافته و این افراد درصد بالائی از قدرت شنوائی خود را از دست خواهند داد.
این تحقیق که به درخواست کمیسیون اروپا Europian Commission صورت گرفت، در حقیقت انتقادی به مفهوم «سرگرمیهای شنیداری» یا leisure noise بوده و عقیده دارد که کودکان و نوجوانان میبایستی در برابر صداهایی با سطوح بالا محافظت شوند.
در همین راستا تجهیزات قابل حمل مانند تلفنهای موبایل که دارای صدای بلند و بلندگوهای قوی هستند نیز مورد انتقاد شدید قرار میگیرند.
این کمیسیون که بازوی اجرائی اتحادیه اروپا محسوب میگردد در بیانیهای که به iمراه این نتایج منتشر نمود اعلام کرد: «نگرانی روزافزونی درخصوص ظهور نسل جدیدی از تجهیزات شخصی پخش موسیقی بوجود آمده است که میتوانند موسیقی را بدون افت قابل توجه در کیفیت با سطح صدای بسیار بالا اجرا نمایند. خطر آسیب به سيستم شنوائی بستگی مستقیمی به میزان بلندی صدا و همچنین مدت زمان قرارگیری شخص در معرض صدای بلند خواهد داشت.»
در ادامه این بیانیه اشاره شده است که امروزه تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان در معرض آسیبهایی قرار دارند که از عواقب ناشی از سرگرمیهای شنیداری محسوب میشوند.
متخصصان اين کمیسیون معتقدند روزانه پنجاه تا یکصد میلیون نفر بطور مرتب از تجهیزات قابل حمل پخش موسیقی استفاده میکنند.
محققان تخمین میزنند تعداد افرادی که در معرض این آسیب قرار دارند 5 تا 10 درصد كل استفاده کنندگان باشند که بدین ترتیب تنها ده میلیون فرد را در اتحادیه اروپا شامل خواهد شد.
آستانه مورد نظر محققان اتحادیه اروپا برای گوش دادن به موسیقی 89 دسیبل بوده که چنانچه برای مدت پنج ساعت در هفته با صدایی بیشتر از این اندازه به موسيقي گوش داده شود منجر به بروز آسیبهای جبران ناپذیری در سیستم شنوائی میگردد.